Rijkaard zainteresiran za posao u Chelseaju

Zastupnik Franka Rijkaarda poručuje da bi nizozemski stručnjak razmotrio ponudu Chelseaja, ukoliko bi ona stigla, te da se ne bi uplašio izazova…

Nakon što je prošle sezone okončao svoju misiju na klupi Barcelone, Rijkaard je najavio godinu dana pauze od trenerskog posla. Povezivalo ga se u međuvremenu s preuzimanjem nekih klubova, ali je Rijkaard u startu sve te špekulacije odbacivao.

Međutim, njegov zastupnik Perry Overeem kaže da to ne bi bio slučaj kada bi se s ponudom javio Chelsea, čije je rukovodstvo u ponedjeljak smijenilo dosadašnjeg menadžera, Portugalca Luisa Felipea Scolarija.

– Frank je veliki ljubitelj nogometa i Premiershipa. Svakako bi mogao biti zainteresiran za rad u nekom jakom engleskom klubu. Ako ništa drugo, razmotrio bi ponudu bilo kojeg europskog giganta, a Chelsea, dakako, to jest – izjavio je Overeem.

Otkako je Roman Abramovič zagospodario Chelseajem, klub sa Stamford Bridgea doveo je i smijenio četiri trenera. Overeem inzistira da taj podatak ne bi narušio samopouzdanje bivšeg nizozemskog reprezentativca.

– Kada bi Frank dobio ponudu Chelseaja, vjerojatno bi uzeo neko vrijeme za odgovor. Međutim, ne vjerujem da bi se uplašio ove statistike smijenjenih trenera i izazova posla. O sebi bi razmišljao kao o treneru koji bi se mogao duže zadržati u klubu od svojih prethodnika.

U skladu s takvim razmišljanjem, dodaje zastupnik, Rijkaard ne bi prihvatio ugovor samo do kraja ove sezone, već eventualno još za sljedeću.

– Sve to ovisi o planovima Chelseaja. Mislim da bi bilo korektno da Franku ponude ugovor na duže vrijeme, a ne samo za jednu, ili jednu i pol sezonu – zaključio je Overeem.

Komentariši